30 вересня 2014 р.

Від колиски і до старості з нами слово Кобзаря

Відповідно до назви свята все почалося з колиски. Бугай Ольга Ананіївна поділилася своїми спогадами та заспівала колискову на слова Шевченка, яка вже стала народною "Тече вода з під-явора..."



Всі затамувавши  подих слухали першокласницю Аліну Шпорт, яка з великим натхненням і дуже серйозно читала вірш , який починався словами "Село на нашій Україні..."


Вірші вінницьких поетів Василя Кобця , Петра Перебийноса, Ніни Гнатюк читали учні 10 класу Галамій Олександр, Долинська Владислава та Тимощук Сніжана. У віршах звучали думки, які саме притаманні юнацькому максималізму також  відкривався свій  погляд на творчість поета.


Завідуюча музеєм ім.  Т. Г.Шевченка, якому у березні виповнився золотий ювілей Варварук Любов Степанівна розповідала про заснування музею, його експонати та читала вірш про, те, що нічого кращого немає ніж тая мати молодая...


На святі були присутні та приймали активну участь у хоровому співі пісень на слова Великого Кобзаря учні 9 класу.


Вихованець підготовчої групи Патлюк Ігор читав віршик про найпрекраснішу пору року - "Встала весна..."

Пенсіонер, в минулому бібліотекар Бугай Євдокія Іванівна читала вірш, який сприймається дуже боляче. Це вірш Станіслава Михайловича Сауляка, до речі який був у Євдокії Іванівни викладачем, "Якби я зустрівся сьогодні з Тарасом..."


Світлана Федорівна Матіяш читала  поему  "Сон"...



Матіяш Костянтин Степанович наголошував : "Якби ви вчились так як треба..."


Валентина Володимирівна Кушнір теж захопила всіх поезією Кобзаря...



















Немає коментарів:

Дописати коментар